* Telefoon

In je oude telefoon zit een 'rare' ruis en dat is zeer hinderlijk voor jouw maar ook voor de persoon aan de andere kant van de lijn.
Je probeert van alles om de ruis weg te krijgen...maar het lukte niet.
Toch maar een nieuwe telefoon, een senioren telefoon, de bel- en gesprekstoon zijn harder, dit is prettig, je bent ook slechthorend.
Samen gaan we naar je weet wel Markt en dubben welke telefoon gaat het worden, nummermelding is prettig, zien wie er belt of wie er gebeld heeft.
Een SOS , M1 en M2 toets, een adressenboek...
We kopen een telefoon, ik neem hem mee naar huis en programeer de telefoon.
Onder SOS, het 06 nummer van Hilda, dag en nacht bereikbaar.
Donderdagavond zal een medewerker van XS4ALL de telefoonverbinding herstellen en dan gaan we aan de slag om te wennen aan deze nieuwe telefoon zonder ruis...

* Parkinson

De ziekte van Parkinson, sluipend komt hij in je leven, activiteiten die je altijd goed afgingen gaan ineens niet meer, zoals het geven van mooie lezingen over zoveel mooie onderwerpen.
Je bent altijd moe, je dagen zijn kort.
Maar je kunt zelf je huishouden nog runnen, al doe je er wat langer over.
Je mag nog auto rijden...maar daar komt april 2019 een einde aan, dan verloopt je rijbewijs.
De neuroloog vindt het onverantwoord een nieuw rijbewijs aan te vragen, zelfs aan een brommobiel mag je niet meer gaan denken.
Hij heeft het over een scootmobiel of een rollator...
Je wereld staat op zijn kop, hoe moet het nu verder?
In je nabije omgeving is er hulp...maar dat accepteren dat kost tijd... 

* Boegwater

Vandaag lag het ledenblad van Vrouwen van Nu in de brievenbus, ik bladerde het blad door en las een artikel over een boek 'Boegwater' , leven op de binnenvaart, geschreven door Karin Anema.
Ik kom van de binnenvaart, maar hoe dat leven was is moeilijk uit te leggen, ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar dit boek, morgen wordt het bezorgd.
 
Een korte beschrijving:
 
Binnenvaartschepen - vast aanwezig in ons oneindig laagland. Vanaf een hoge brug of op de wal, wachtend achter gesloten slagbomen, hoor en zie je ze voortglijden - de stuurhut dwars op het schip, auto op het dek, een keffend hondje in het gangboord, op de achtersteven wappert een vlag...
Daar glijdt een geheel eigen wereld langs. Langzaam maar gestaag verdwijnt die in het verschiet. Weg...
Karin Anema is in die wereld gestapt. Ze heeft haar ogen en oren de kost gegeven. Wat voor mensen zijn dat, die schippers? Ze heeft ze in actie gezien. Is er iets bij alle verschillen wat hen verbindt? Ze heeft naar de schippers geluisterd. Naar hun verhalen. Over hun strijd om het bestaan. Over vroeger. Over de toekomst.

* Bezoek Koninklijke Serres

Elke lente gaan de Koninklijke serres van Laken voor 3 weken open voor het grote publiek. Het is een uitstekende mogelijkheid om de wonderlijke architectuur van Alphonse Balat, de leermeester van Victor Horta, en de vele plantensoorten te ontdekken. Bewoners en vrienden van Parc Zonnehove hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt...
Ondergetekende ging ook mee en maakte de foto's.
 
Zie de foto's: Koninklijke Serres

* Tentoonstelling

"Schilder de toren van Oostkapelle" , veel schilders hebben hier gehoor aan gegeven. Vanmiddag de tentoonstelling bezocht in de prachtig gerestaureerde dorpskerk van Oostkapelle. Er waren mooie schilderijen te zien...
Beroemde kunstenaars, zoals Piet Mondriaan en Cornelis Spoor, legden hem al vast op het schilderdoek: de mooie, imposante toren van Oostkapelle. De geschiedenis van deze toren in de dorpskern van Oostkapelle gaat terug tot de vroege elfde eeuw.

Zie de foto's: Tentoonstelling